Konnichiwa, Welkom!

Narmenak Siberische Husky en Shiba is een klein hobby kennel, wij fokken met gezonde Shiba’s die alle gecontroleerd worden op erfelijke afwijkingen. Onze honden staan bekend om hun sociale, stabiele en vriendelijke karakters. "Narmenak" is geregistreerd bij de FCI in --1995.

Wij zijn gevestigd in Lommel (België). Wij fokken slechts een paar nestjes per jaar, die zorgvuldig zijn gepland volgens de regels van de FCI / Sint Hubertus en de rasstandaard. Onze Shiba’s worden in huis geboren en groot gebracht en krijgen alle liefde en aandacht en worden zorgvuldig ingeprent, opgevoed en gesocialiseerd.

Wij zijn lid van Japanse organisatie "Nihon Ken Hozonkai"- NIPPO,  die de Japanse rassen beschermen en in stand houden. Onze Kennel is in Japan geregistreerd onder de naam “Shiba Ken No Sato” wat betekent 'Huis van de Shiba’s'. Onze kennel was de eerste in Europa met een NIPPO-registratie.                                           

In maart 1999 fokten wij ons eerste nestje Shiba's. Uit dit nestje is de reu "Ch. No Nishiki Sando Narmenak" geboren. Hij werd de eerste Narmenak Shiba met de titel "Nederlands Kampioen". Helaas is deze reu veel te jong overleden.

In 1998 kregen wij de gelegenheid om een mooi teefje "Multi Ch. Toyokomachi Go Niigata Kourakosow" uit Japan te importeren. Na drie jaar wachten kwam onze eerste Black en Tan teefje "Multi Ch. Hi-Jinx Dressed in Black" uit de bekende Amerikaanse Shiba kennel Hi-Jinx van Patricia Doescher. In de afgelopen 21 jaar hebben we nog een aantal mooie Shiba's kunnen importeren uit Amerika en Japan waaronder "AKC Ch. Honjou No Beniaoi Go Bingo Kashimasou" (imp: Japan), "Hoshi No Shunkou Go Nankaiseisou" (imp: Japan). Ch. "Hi-Jinx Ambush" Ch. "HiTorq's Simply Extravagant" (imp: USA), "Kananishiki Go Taihakuhosou" (imp: Japan), "Horizon Hi-Jinx Ronans Black Merlot" (imp: USA), Ch."Morningstar's The Spy Who Loved Me" (imp: USA, "Ch.Morningstar Keke Kahn Chouseisou" (imp: USA)

In 2005 importeerde wij "Hi-Jinx Black Shade Narmenak", een Black and Tan reu. Hij is een nakomeling uit "AKC Ch. Dutch Delight Narmenak", dit teefje is door ons gefokt en is samen met haar nest broertje "Dutch Delirious Narmenak" ('Dutch') verkocht als pup naar de kennel van Patricia Doescher. 'Dutch' kreeg in Amerika de titel van "Best Yoken klas Shiba-Classic 2003" waar we natuurlijk trots op zijn. De Shiba Classic in de USA is een show waar jaarlijks een Japanse NIPPO keurmeester wordt uitgenodigd. 'Dutch' is de eerste Europees gefokte Shiba die deze titel heeft verworven.

Deze importen hebben bewezen bijzonder belangrijk te zijn voor ons fokprogramma. Bijna alle hebben zich ondertussen naar één of meerdere kampioenstitels geshowd. Met het importeren van Shiba's uit Japan en Amerika hebben we een goede basis gelegd voor onze kennel. Ons doel is dan ook het fokken van gezonde, mooie honden met een vrij, vrolijk en stabiel karakter.

Van tijd tot tijd hebben wij show kwaliteit puppy’s of jonge Shiba's beschikbaar.

Al vele 'Narmenak' honden hebben hun thuis gevonden in binnen en buitenland als gewone huishond maar ook als show/fokhond. We hebben onze honden geëxporteerd naar; Amerika, Autralië, Letland, Hongarije, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Finland, Australië en Portugal.